Sıvı Sabun Formülü Sıvı sabun, içerisinde anyonik yüzey aktif maddeler, sitrik asit, boya, esans, tuz, nemlendirici ve yardımcı maddeler bulunan bir karışımdır. Karışımın pH dengesinin 5,5 olması, cilde zarar verme olasılığını en aza indirir. Piyasada deterjan ürünleri arasında en fazla satışı yapılan ürünlerin başında sıvı sabun gelmektedir. Sıvı sabun yapımı oldukça basittir ancak sağlıklı, cilde zarar vermeyen ve kullanılabilir bir formül ve üretim tekniğine sahip olmak önemlidir. Hangi hammaddelerin ne kadar kullanılması gerektiği oldukça önemlidir. Sıvı Sabun Formülü ve Nasıl Yapılır? İlk olarak, 600 ml su geniş bir kaba alınır. Daha sonra 70 gram texafon suya ilave edilir ve çözünene kadar karıştırılır. Texafon çözündükten sonra 10 gram komperlat karışıma ilave edilir. Aynı şekilde 10 gram betain karışıma ilave edilerek 15 dakika karıştırılır. 20 gram tuz, 100 ml suda çözülür. 140 ml suda gıda boyası çözülür. Tuz ve gıda boyası karışıma ilave edilerek güzelce karıştırılır. Son olarak, 1 ml formaldehit ve yeteri kadar esans eklenir ve tüm karışım beraberce karıştırılarak sıvı sabun elde edilir. Sıvı Sabun Formülünde Kullanılan Maddeler
Sıvı sabun üretiminde çok fazla kullanılan ve cildi besleyici özelliği olan doğal bir ürün zeytinyağıdır. Yüksek kaliteli zeytinyağı ile üretilen sıvı sabunlar, açık krem renginde ve kokusuz olarak üretilmektedir. Renkli ve kokulu sabunlar, içeriklerinde bulunan bazı kimyasallar nedeniyle bitkisel içerikli olarak üretilseler dahi üretim aşamasında büyük ölçüde bu özelliklerini kaybederler. Zeytinyağı kullanımı, cildin doğal nem dengesini korur ve genç, yumuşak bir görünüm sağlar. Doğal sıvı sabun üretiminde zeytinyağının içerdiği vitaminlerin kaybolmaması ve sabunun cildi besleyici özelliğini korumak amacıyla üretimin soğuk işlem metodu ile yapılması gerekmektedir. Ekstra Bilgiler Sıvı sabun üretiminde kullanılan diğer bazı maddeler ve özellikleri şunlardır:
Sıvı sabun üretiminde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri, kullanılan hammaddelerin kaliteli ve güvenilir kaynaklardan temin edilmesidir. Ayrıca, üretim aşamasında hijyen kurallarına uyulması ve doğru formülasyonların kullanılması, ürünün kalitesini ve güvenilirliğini artıracaktır. |