Stearik asidin kimyasal formülü C18H36O2 olarak belirtiliyor. Bu bileşiğin, 18 karbon atomu ve 36 hidrojen atomu içerdiği bilgisi gerçekten ilginç. Peki, bu doymuş yağ asidinin fiziksel özellikleri hakkında daha fazla bilgi verir misin? Özellikle erime ve kaynama noktaları hakkında merak ettiğim detaylar var. Ayrıca, stearik asidin doğada hangi kaynaklarda bulunduğunu öğrenmek de ilginç. Ceviz ve kakao yağı gibi bitkisel kaynaklar dışında başka hangi doğal yağlar bu asidi içeriyor?
Stearik asidin kimyasal formülü C18H36O2 olarak belirtiliyor. Bu bileşiğin, 18 karbon atomu ve 36 hidrojen atomu içerdiği bilgisi gerçekten ilginç. Peki, bu doymuş yağ asidinin fiziksel özellikleri hakkında daha fazla bilgi verir misin? Özellikle erime ve kaynama noktaları hakkında merak ettiğim detaylar var. Ayrıca, stearik asidin doğada hangi kaynaklarda bulunduğunu öğrenmek de ilginç. Ceviz ve kakao yağı gibi bitkisel kaynaklar dışında başka hangi doğal yağlar bu asidi içeriyor?
Cevap yaz